Az én történetem

Ki vagyok én?

Ezt a kérdést nagyon sok oldalról meg lehet közelíteni és a válasz velem együtt folyamatosan változik. Éppen ezért a ”mivel foglalkozom, mi foglalkoztat most” oldalról közelíteném meg elsősorban. Hol is kezdődött az emberekkel való foglalkozás vágya? A megszületésemmel, már akkor tudtam, hogy nekem ezt kell majd csinálni, de az út hosszú és rögös volt és még nem ért véget. HR-esként indítottam a szakmai pályafutásomat, az emberekkel foglalkozást ekkor az üzleti világban képzeltem el. Mintegy 15 év után határoztam úgy, hogy a teljes időmet az emberi fejlődés lehetőségeinek tanulmányozására és megtapasztalására fordítom. Coachként, mentorként, trénerként folytattam, még mindig főként az üzleti világban, de egyre nagyobb igény merült fel bennem és a környezetemben is a személyes fejlődés kísérésére. Iskoláskorom óta foglalkozom önismerettel, főleg tapasztalati úton szeretek tanulni, de hivatalos formákat is választottam ehhez. Meghatározó élmények voltak számomra ezen az úton a pszichológiai, pszichodráma és bodywork tanulmányok. Végül a kört nem lezárja, de mindenképpen színesíti a családterápiás végzettség a SOTE-n. Rengeteget kaptam ezen az úton szakemberektől és „hozzáértő hozzá nem értőktől” egyaránt, amiért mérhetetlenül hálás vagyok. Szeretném végre továbbadni azt a tudást és tapasztalást, amit eddigi életem során kaptam. És hogy végre eláruljam a ”mivel is foglalkozom” kérdésre a választ: hát, emberekkel, emberekkel foglalkozom a mindennapokban. Egyéni életutakon kísérem egyéni klienseimet, illetve párokat, családokat az Élet rögös útjain, velük megyek bánatban, haragban, örömben, kiábrándultságban, kétségbeesésben, szégyenben, csalódottságban, reményben, boldogságban, szerelemben, nehézségben, megkönnyebbülésben. Sorolhatnám az érzelmek és állapotok szivárványszíneit a végtelenségig. Abban hiszek, hogy mindenki számára létezik olyan kapcsolat, olyan önismereti módszer (Gestalt, dramatikus, testtudatos, nonkognitív, kognitív stb.) és lehetőség, ami gyógyítja, építi és színesíti az életét. Örülök, hogy itt vagy, és ha itt, az online térben vagy személyesen kísérhetlek az utadon.

Göndör Nórának hívnak, 1976. augusztus 12­-én születtem. 16 éves korom óta foglalkozom pszichológiával, az emberi működéssel, önmagam megismerésével.

Kipróbáltam magamon rengeteg önismereti technikát, csoportos és egyéni módszereket, egyre mélyebben kezdtem rálátni magamra, de egy valami nem stimmelt. Régi mintáimat unos-untalan ilyen-­olyan formában, de továbbra is ismételgettem. Történtek komoly és az életemet megkönnyítő változások, de ez mégsem tett igazán elégedetté, tovább kerestem a boldogságomat. Mélyen legbelül ugyanaz a riadt, olykor kétségbeesett kislány maradtam, aki egykor voltam. Aztán rátálaltam néhány olyan kulcsra, mely kinyitja a bezárt ajtókat, és segít legmélyebb, rejtett és szabadságomat korlátozó mintáimat engem támogató kincsekké varázsolni; a megriadt kislány részemet megnyugtatni és támogatni. Az út még számomra sem ért véget, izgalmakkal teli és varázslatos. Saját megtapasztalásaim és sikerélményeim indították el bennem a vágyat, hogy eredményeimet coaching munkám során is felhasználhassam. Ha van kedved tarts velem!

Önismeret mélyítésében, harmóniára találásban kísérem klienseimet egyéni, páros, családi és üzleti coaching keretében. Rendszerszemléletű, Gestalt, body work és dramatikus módszerekkel dolgozom leginkább, mivel azt tapasztaltam, hogy csupán beszélgetni  a problémákról nem mindig elég a komolyabb változások elindításához. 

Fordulj hozzám bizalommal, ha elakadtál, ha változtatnál, és jól jönne hozzá egy kis támogatás, ha sokat szorongsz, stresszelsz, ha kapcsolataid nem úgy működnek, ahogy szeretnéd, vagy ha egyszerűen csak mélyítenéd önsimereted. Hiszem, hogy nálad jobban senki sem tudhatja a problémáidra a megoldást és bízom abban, hogy támogatásommal előbbre juthatsz céljaid felé. Jöhetsz egyedül, de a pároddal is, ha párkapcsolati problémákat, illetve családoddal, ha családtagokkal való konfliktust szeretnél megoldani. Lehetsz olyan, amilyen vagy, itt nem az számít minek címkéznek (leszbikus vagy meleg, magánakvaló, transzszexuális, barátkozógép, fura, kövér, önző stb), hanem hogy valójában ki vagy és hogy működteted a saját rendszered, hogyan hangolod azt össze másokéval, hogy működtök, mint pár, mint családi rendszer, mi a családi örökséged, mi az, ami ebből segít és mi az, ami akadályoz.

Akiktől sokat tanultam:

  • Mosonyi Szilárd (kreatív valóságteremtés)

  • Maya Kerstan (sexual grounding therapist)

  • Feldmár András

Meghatározó élményeim

Egyetemista koromban nagyon sok neves pszichológus előadása indított el azon az úton, hogy az emberi működést tanulmányozzam, melynek legkézenfekvőbb módja saját működésem megértése volt. Különböző meditációs technikákat sajátítottam el és csoportos elvonulásokon próbáltam minél mélyebbre menni az önmagammal való találkozás útján.

 

Kipróbáltam többek között az Agykontrollt, tanultam és gyakoroltam pránanadit, fókuszolást, álomelemzést, kreatív valóségteremtést, belső utazást, transzlégzést, imaginációt, gyógyítottam belső gyermekemet, dolgoztam magamon Body work és Gestalt módszerekkel, Hellinger féle családállítással. Az önismeret útja számomra folyamatos ismerkedést jelent önmagammal.

 

Egy saját élmény során jutottam el az elhatározáshoz, hogy coachingot akarok tanulni. Akkoriban a coaching számomra egy nagyon gyakorlatias, kézzelfogható technikát jelentett amely hozzásegít és támogat kitűzött céljaim elérésében. Elvégeztem a Samling coach képzését, és az Organoco Creative Coaching School-t. A Magyar Tudományos Akadémia Pszichológiai Kutató Intézetében tanultam pszichológiát, a Magyar Pszichodráma Egyesületben pszichodrámát, jelenleg a SOTE  Mentálhigiénés családtudományi és családterápiás  mesterképzésén és Pecsenka Nóra és Sebők Júlia body work képzésén bővítem gyakorlati és elméleti tudásomat.

Tanulmányaim

Szakmám szerint bölcsész, tanár, humán erőforrás menedzser és családterápiás szakember vagyok. Pályakezdőként már eltökélt célom volt, hogy emberekkel foglalkozzak és ennek számomra legszimpatikusabb megvalósulását akkoriban leginkább a HR szakmában láttam. HR tanácsadóként dolgoztam 6 évig, aztán vállalati oldalon egy multinacionális klinikai kutató cégnél tevékenykedtem HR területen mintegy 8 évig. Itt többek között egy nemzetközi csapat irányítását tartottam kézben, ebből a munkából is rengeteget tanultam. Mindemellett erős érdeklődésem az önfejlesztési folyamatok iránt és boldogság kutatásom a folyamatos önismeret különböző módszerekkel való mélyítésének útjára vezetett.