Mire jó a családterápiás konzultáció?

A rendszerszemléletű családterápia egységként tekint az egész családra. A családi rendszer változásai (elköteleződés/házasság, gyermek születése, óvoda-iskola kezdés, serdülőkor beköszönte, gyermekek elengedése, nyugdíjba vonulás, betegség, gyász, egyéb krízisek…), vagy a családban régóta jelenlévő és változatlanul fennálló (konfliktuskezeléssel, kommunikációval, intimitással, szexualitással, traumákkal és családi titkokkal kapcsolatos) problémák hozhatnak olyan elakadásokat, amelyekkel nehéz megküzdeni a családi rendszeren belül. Családterápiás konzultáció során ezek az elakadások egy külső támogató segítségével könnyebben feloldhatóvá válhatnak.

A családterápiás módszerek segíthetnek lerövidíteni ezeket a megküzdési időszakokat és megteremteni a vágyott harmóniát. Legtöbben vágyunk kiegyensúlyozott párkapcsolatra, családi békére, gyermekeinkkel, szüleinkkel szeretetteli, elfogadó kapcsolatra. A pár és családkonzultáció ebben nyújthat segítséget.

Próbáld ki te is

Ha kérdéseid vannak a fentiekkel kapcsolatban, ha szeretnéd jobban érteni gyermeked/párod/szüleid… viselkedését, vagy ha egyéni életutadban van szükséged arra, hogy támogató közegben megtaláld és megtedd saját lépéseidet, fordulj hozzám bizalommal!

Ha kérdéseid vannak a fentiekkel kapcsolatban, ha szeretnéd jobban érteni gyermeked/párod/szüleid… viselkedését, vagy ha egyéni életutadban van szükséged arra, hogy támogató közegben megtaláld és megtedd saját lépéseidet, fordulj hozzám bizalommal!