4. heti gyakorlat:

Közös tevékenység

Az e heti kihívás lehet, hogy nem kihívást jelent majd, mert gyakran szoktatok ilyesmit csinálni, mégis most azzal a figyelemmel, ahogy teszitek, lehet, hogy az élmény teljesen más lesz. Jó kalandozást!

Párban:

Jelöljetek ki egy estét a héten, amikor kettesben közösen készítetek vacsorát és fogyasszátok el együtt gyertyafénynél. Találjatok valami olyan ételt, amire régóta vágytok, amit mindketten szívesen kóstolnátok. Ha nagyon eltérő az ízlésetek, akkor készíthettek többfélét is. Figyeljétek meg milyen együtt sürgölődni a konyhában: feszültté tesz, zavar, ha a másik nem úgy csinálja, ahogy te szeretnéd? Esetleg régóta szeretnéd megosztani vele az együtt főzés örömét és hatékonyan tudtok együttműködni? Kiegészítitek egymás tevékenységét? Egyenrangú felekként működtök együtt vagy egyikőtök domináns, a másik meg inkább alérendelődik? Adjátok meg a módját az egész tevékenységnek, az asztal megterítésének is, legyen ez egy különleges ünnepi alkalom, öltöztessétek díszbe ne csak a konyhát-étkezőt, hanem a szíveteket is és vegyetek fel ünneplő ruhát! Milyen tanulságokat tudtok levonni a jövőre nézve? Hogyan tudnátok még gördülékenyebbé tenni ezt a közös tevékenységet? Beszélgessetek az élményről! Ízleljétek most különleges figyelemmel a közösen elkészített vacsorát. Ha van kedvetek kitalálhattok a közös étel készítésnek egy ismétlődő időpontot, amikor újra és újra átélhetitek az örömét.

 Egyedül:

Jelölj ki egy napot a héten, amikor magadnak készítesz ételt. Csinálj ezen a napon valami különlegeset, amire régóta vágysz, ami a kedvenced. Add meg a módját, tedd ünnepivé már az elkészítését is és ünnepeld meg magad miközben elfogyasztod. Öltözz ünneplőbe és ünnepelj önmagadért! Milyen érzés tápláni magad és szeretettel gondoskodni a testedről? Hogyan tudod még kényeztetni magad? Mire van szüksége a testednek?